Opvoeding en ondersteuning

Naast personal coach werk ik ook als coach op het gebied van (christelijke) opvoeding. Samen met Esther Kouw van Praktijk De Rooz heb ik een online cursus over christelijke opvoeding en een online cursus voor drukke moeders gemaakt.

Online cursus ‘In zes weken naar ontspannen moederschap’
Ben jij ook zo graag een supermoeder? Wij wel! Want supermoeders kunnen alles, zien er mooi en strak uit, zijn altijd vrolijk, hebben heel veel geduld, schreeuwen niet naar de kinderen, bakken koekjes op woensdagmiddag, organiseren moeiteloos verjaardagsfeestje, zijn hardwerkende werknemers, hun huis is netjes en hun huwelijk is perfect.
Wij zouden willen dat we zo zouden zijn, maar eerlijk gezegd: we krijgen nu al ontmoedigingsverschijnselen….Jij ook? Dan kan de online cursus ‘In zes weken naar ontspannen moederschap’ wellicht iets voor jou zijn!

  • De cursus is geïnspireerd door de Bijbel en voorzien van Bijbelteksten die te maken hebben met ontspannen leven.
  • De cursus bestaat uit zes mailings die zijn voorzien van theorie, filmpjes, cadeautjes, opdrachten, Bijbelteksten en tips.
  • De online cursus kun je vanuit je eigen huis en op je eigen tempo en manier volgen. Het doel is om (meer) ontspannen in het leven te staan en om te voorkomen dat het leven van alledag je téveel stress en energie gaan kosten.
  • Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. innerlijk, uiterlijk, vastgeroeste gewoontes veranderen, weten wie je bent, grenzen stellen, zelfcompassie en veel extra cadeautjes gewoon omdat we het leuk vinden om je te verwennen!

Het bedrag voor de cursus is € 24,95.

Online cursus ‘Opvoeden vanuit geloof, hoop & liefde’
De cursus ‘Opvoeden vanuit geloof, hoop & liefde’ is bedoeld voor christelijke ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar.

De online cursus is opgedeeld in tien onderwerpen. Deze tien onderwerpen hebben we in tien mailings verdeeld. Elke week krijg je een mailing in je mailbox. In de mailing staan theorie over het onderwerp, filmpjes, weetjes, tips, Bijbelteksten en opdrachten.

Onderwerpen
Onderwerpen die behandeld worden zijn:
– De verborgen wereld van je kind: leer meer over emoties bij kinderen.
– Jongens versus meisjes: is er verschil in het opvoeden en waar kun je op letten?
– Straffen of belonen?: wat werkt wel of niet, wat zijn de addertjes onder het gras?
– Voorbeeldgedrag: hoe kun je een voorbeeld zijn voor je kind?
– De liefdestaal van je kind: alles over het geven van liefde aan je kind op de manier die bij hem of haar past.
– Geloofsopvoeding thuis: waar kun je bij geloofsopvoeding op letten en aandacht aan geven?
– Ze zijn zóóó verschillend: over het verschil in temperament en hoe je als ouder met deze verschillen om kunt gaan.
– Help…de puberteit!: wat gebeurt er eigenlijk in de puberteit met kinderen?
– Superouders: veel ouders hebben een bepaald beeld over hoe ze als ouder willen zijn, maar komt dit plaatje overeen met de werkelijkheid en hoe ga je om met het verschil van het perfecte plaatje en de weerbarstige realiteit.
– Persoonlijk Toekomstplan: je maakt een persoonlijk toekomstplan waarbij je handvatten krijgt om je kinderen die dingen mee te geven die jij als ouder belangrijk vindt.

Geloof, hoop & liefde
De termen geloof, hoop & liefde zijn afgeleid van 1 Corinthiërs 13: 13 en staan in deze cursus voor:

  • Leven, geloven en opvoeden vanuit Bijbelse principes.
  • Grip krijgen op het gedrag van jouw kind. Daardoor kun je als ouder bewuster aansturen op positieve ontwikkelingen van jouw kind. Dat geeft hoop voor de toekomst!
  • Bewust gericht zijn op de onvoorwaardelijke liefde van God. Deze liefde mag je als ouder overbrengen op jouw kind.

Vragen en opdrachten
In de mailings staan vragen voor ouders met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 8 jaar, van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar.

Bedrag?
Het bedrag voor de cursus bedraagt € 24,95. Dit is inclusief btw.

Wil je eerst een voorbeeldmailing zien?
Stuur dan een mail met de vraag om de voorbeeldmailing.